Tuesday, June 28, 2011

Bagaimana anda memantau apa yang anak anda lihat dalam youtube

Setiap keluarga boleh di katakan mempunyai komputer ataupun komputer riba , Selalunya ibubapa membeli komputer untuk anak anak mereka kerana memang ianya sekarang sudah menjadi barang keperluan di universiti malah seawal di sekolah lagi. Pastikah anda anak anak anda tidak menyalahgunakan komputer tersebut. Tentu anda kurang memperdulikanya selagi anda tak terserempk atau menemui sendiri apa yang mereka buat dan lihat,

Amat susah bagi anda memantau perkara ini kecuali anda meletakkan filter untuk bahan bahan tersebut. Namun meletakkan semua filter ini akan melembabkan lagi internet anda yang dah sedia lembab. Jadi bagaimana anda nak memantau kegiatan anak anda. apalagi jika dia melihat apa apa yang tidak baik melalui youtube.

Sebenarnya ada satu cara untuk anda mengetahui apa yang mereka layari melalui youtube malah anda boleh menyimpanya sebagai bukti untuk anda memerangkap mereka sekiranya mereka melayari laman youtube yang bukan bukan.

Untuk keselamatan saya tidak boleh menerangkan disini bagaimana untuk mengambil melihat dan menyimpan semua apa yang mereka lihat di dalam youtube dan jika anda berminat boleh hubungi saya melalui facebook . Saya akan terangkan bagaimana melakukan pemantauan terhadap pengunaan youtube komputer anda dan anak anak anda jika anda  berminatNo comments:

Post a Comment